Podpalmo.si - september 2010

Se nepravilnosti na FHŠ nadaljujejo?! (29. 09. 2010)

"Kot smo slišali iz izjav dveh študentskih predstavnikov, naj bi na zadnji seji senata prišlo do domnevnih nepravilnosti, v katere naj bi bila ponovno vpletena sama dekanja, dr. Vesna Mikolič. Sejo so zaprli za javnost. Dekanjo naj bi zmotila predvsem prisotnost dveh profesorjev. Po tej odločitvi sta sejo iz načelnih razlogov zapustila študenta Erik Božič in Martin Krauser. To pa naj ne bi bilo vse. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi si Nika Štravs, predsednica ŠOUP-a, poskušala ponovno podaljšati absolventski staž, po tem ko je bilo že pred meseci objavljeno, da si ga je že predhodno nezakonito podaljšala."... (več v povezavi)
Avtor: Bojan Marsič


Razlogi za pisno opozorilo prof. dr. Dragu B. Rotarju (25. 09. 2010)

"Na Fakulteti za humanistične študije zavračamo trditev SVIZ-a Slovenije z dne 23. 9. 2010, ki dekanji izredni profesorici dr. Vesni Mikolič očita, da naj bi grozila profesorju dr. Dragu B. Rotarju z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi "zaradi njegovih opozoril, da se na fakulteti pod pretvezo finančne krize dogajajo čistka in odpovedi pogodbe tistim zaposlenim, ki so bili kritični do vodstva fakultete"."...(več v povezavi)
Avtorica: Ana Lahajnar, služba za odnose z javnostmi Fakultete za humanistične študije Koper


Sedem jih bo ostalo na cesti (09. 09. 2010)

"Na Fakulteto za humanistične študije in dekanjo Vesno Mikolič v zadnjem času zaradi kadrovskih sprememb letijo različne obtožbe, ki po besedah dekanje niso resnične. Ena izmed njih je tudi množično odpuščanje. Res pa je, da bo brez delovnega razmerja ostalo sedem pedagoških sodelavcev. Jutri pa na fakulteti, v čast deseti obletnici delovanja, pričakujejo obisk predsednika države dr. Danila Türka."...(več v povezavi)
Avtorica: Klavdija Mlinar