Dnevnik - september 2010

FHŠ: SVIZ ne ščiti vseh delavcev enako (27. 09. 2010)

"Na koprski fakulteti za humanistične študije nedavni poziv sindikata SVIZ k odstopu dekanje dr. Vesne Mikolič razumejo kot "povsem neustrezno dejanje". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, ta poziv kaže na to, da SVIZ ne ščiti enako pravic vseh članov tega sindikata."...(več v povezavi)
Avtor: (ri) 

SVIZ: Dekanja FHŠ naj odstopi (24. 09. 2010)

"Sindikat SVIZ je včeraj dekanjo koprske Fakultete za humanistične vede dr. Vesno Mikolič zaradi grožnje z odpovedjo zaposlitve dr. Dragu B. Rotarju pozval k odstopu."... (več v povezavi)
Avtor: Dnevnik

Discipliniranje (Komentar, 24. 09. 2010)

"Redni profesor in znanstveni svetnik Drago B. Rotar je pred dnevi dobil nadvse zabaven dopis, ki si zasluži prav posebno mesto v analih slovenske univerze."... (več v povezavi)
Avtorica: Ranka Ivelja

Sviz dekanjo fakultete za humanistične vede poziva k odstopu (23. 09. 2010)

"V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) dekanjo koprske fakultete za humanistične vede Vesno Mikolič pozivajo k odstopu, opredelitev pričakujejo tudi od ministra in rektorja univerze. Dekanji očitajo, da grozi profesorju Dragu B. Rotarju z odpovedjo zgolj zaradi njegove kritičnosti do vodstva fakultete."... (več v povezavi)
Avtor: Dnevnik