Primorske novice - september 2010

 
"Člani sindikata Unierze na Primorskem in Fakultete za humanistične študije so naslovili javno vprašanje na Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture RS (SVIZ) v zvezi z njihovo nedavno pobudo “Dekanja FHŠ naj odstopi”."...(več v povezavi)
Avtor/Avtorica: NR


Sindikat je dekanjo Vesno Mikolič pozval k odstopu (23. 09. 2010)
"V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) dekanjo koprske fakultete za humanistične vede Vesno Mikolič pozivajo k odstopu, opredelitev pričakujejo tudi od ministra in rektorja univerze. Dekanji očitajo, da grozi profesorju Dragu B. Rotarju z odpovedjo zgolj zaradi njegove kritičnosti do vodstva fakultete."... (več v povezavi)
Vir: STA


Kdor ga zduha, ga skuha
Avtorica: dr. Taja Kramberger

Kdor Ga Zduha, Ga Skuha - Odgovor Svetlicu Za PN - Taja Kramberger                                                            

Fakulteta za humanistične študije letos z manj izbirnimi predmeti (09. 09. 2010)

"Na Fakulteti za humanistične študije (FHŠ) v Kopru se bo število izbirnih predmetov v letošnjem študijskem letu z lanskih 61 zmanjšalo na 40. Za devet se bo zmanjšalo tudi število obveznih predmetov."...(več v povezavi)
Avtor/Avtorica: NR

Civilna iniciativa Alternativa obstaja zahteva nepreklicni odstop Rada Bohinca (03. 09. 2010)

"Ogorčeni študentje koprske humanistične fakultete, združeni pod okriljem civilne iniciative Alternativa obstaja, napovedujejo ponovitev leta 1968, oziroma leta 1971, ko so množice nezadovoljnih evropskih študentov na ulicah zahtevale svoje pravice po avtonomiji in neodvisnosti univerze. Osrednji krivec za degradacijo avtonomije Univerze na Primorskem, naj bi bil rektor Rado Bohinc, od katerega zato zahtevajo nepreklicni odstop."... (več v povezavi)
Avtor/Avtorica: NR