Primorske novice - julij 2010

Vrvenje študentov (27. 07. 2010 - priloga Bonbon) komentar
 
 

Razkroj univerze in avtonomnega mišljenja (23. 07. 2010)
Avtorica: dr. Taja Kramberger






O čistki na FHŠ UP (23. 07. 2010)
Avtor: Odbor za obrambo visokošolskega in znanstvenega dela





Zaslepljujoči sij humanističnega dragulja (23. 07. 2010)

"Študenti in študentke, diplomanti in diplomantke UP FHŠ, ki razvoj fakultete spremljamo že dlje časa in ki smo tako rekoč rasli skupaj z institucijo, smo na eni strani globoko presunjeni, ogorčeni in razočarani nad grotesknostjo, neznanstvenostjo, nekritičnostjo in, na drugi strani, nad cenenimi PR-ovsko manipulativnimi metodami, ki jih vodstvo UP FHŠ uporablja v konsolidacijski depeši z naslovom “Odprto pismo ...” (in ki so očitno postale orodje humanističnega dragulja v Kopru)."... (več v povezavi)

Avtor/Avtorica: študentke in študenti FHŠ (Anja Slavec, Anka Bitenc, Daniel Troha, Đejmi Hadrović, Emsud Šabić, Maja Kohek, Mile Zukić, Polonca Jan, Samuel Friškič, Tjaša Korelc, Žan Bezek)  



Bolonjska reforma kot svinjsko črevo (21. 07. 2010)

"Solzavo izgovarjanje na bolonjsko reformo, ki je propagandna bandera fakultete, se v omenjenem pismu vleče kot svinjsko črevo in temu ustrezno začenja tudi smrdeti,” skupina študentov Fakultete za humanistične študije Koper odgovarja na pismo vodstva fakultete."... (več v povezavi)
Avtor: sta


Pismo od daleč - na rob dogajanju na FHŠ: Čistka kot racionalizacija poslovanja (19. 07. 2010)

"Dogajanje na koprski Fakulteti za humanistične študije (FHŠ) spremljam od daleč, vendar zaskrbljeno, saj ga razumem v širšem kontekstu demontaže univerze kot prostora, ki naj bi omogočal kritično teoretsko misel."... (več v povezavi)
Avtor: Miklavž Komelj



Še o godlji na FHŠ (19. 07. 2010)

"V prejšnjem 7. valu je tiskovna predstavnica koprske Fakultete za humanistiko Ana Lahajnar delila nauke o dobrem novinarstvu in se zgražala tako nad poročanjem naše novinarke Nuše Pevc - napačno jo je preimenovala v Nevo Pevc - kakor nad mojim pisanjem o vrenju na fakulteti."...(več v povezavi)
Avtor: Andraž Gombač


Si želijo vodljivih, ubogljivih, nekritičnih in neodzivnih študentov (02. 07. 2010)

"Pred okroglim letom so sodelavci koprske humanistične fakultete peticijo v podporo kolegu dr. Igorju Ž. Žagarju pospremili z zlo slutnjo: “Naslednji smo na vrsti lahko vsi tisti, ki smo kritični do obstoječega stanja.”... (več v povezavi)
Avtor: Andraž Gombač