Dnevnik - junij 2010

Čistka ali kriza? Koprska fakulteta za humanistične študije bo brez 46 predavateljev (29. 06. 2010)

"Fakulteta za humanistične študije (FHŠ) Univerze na Primorskem bo konec letošnjega študijskega leta prekinila sodelovanje s približno 46 različnimi predavatelji oziroma jim ne bo podaljšala pogodb."... (več v povezavi1 in povezavi2)
Avtorica: Tatjana Tanackovič
+ komentarji


Po mnenju FHŠ pri zmanjševanju števila zaposlenih ne gre za čistko, temveč posledico bolonjskega sistema študija (29. 06. 2010)

"Zmanjševanje števila pedagoških delavcev, ki ga v prihodnjem študijskem letu načrtuje Fakulteta za humanistične študije v Kopru, je po mnenju vodstva fakultete posledica izvajanja bolonjskega sistema študija in neustreznega financiranja visokega šolstva. Fakulteta zavrača, da gre za čistko, kot je v ponedeljek opozorila skupina pedagoških delavcev."... (več v povezavi)
Vir: sta


Pedagoški delavci Fakultete za humanistične študije opozarjajo na odpuščanja (28. 06 .2010)

"Skupina pedagoških delavcev Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem je danes javno opozorila na pričakovana odpuščanja na fakulteti. Kot je razvidno iz dokumentacije, na katero se sklicujejo, naj bi prihodnje študijsko letu brez avtorske pogodbe ali podaljšane pogodbe o zaposlitvi ostalo 46 prekarno zaposlenih pedagoških delavcev."... (več v povezavi)
Vir: sta