Dnevnik - avgust 2010

Bleferji v slovenski akademi, 2. (Dnevnikov objektiv 21. 08. 2010)

"V zvezi s podpornim pisanjem dekanov "največjih slovenskih humanističnih in družboslovnih fakultet" gg. Valentina Bucika in Marka Jesenška, ki jima konfuzno pisanje vodstva FHŠ in UP Koper ne dela težav, zato pa tem večje pisanje ljudi, ki se s tem pisanjem in seveda početjem ne strinjajo, ker zahtevajo zakonito in smiselno ravnanje, me je obšel utemeljen dvom v zvezi s tem, da gospoda razumeta svojo legalno in statutarno vlogo na svojih fakultetah in univerzah."... (več v povezavi)
Avtor: Red. prof. dr. Drago Rotar


Dejstva ob predvidenem zmanjševanju zaposlitev na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem (21. 08. 2010)

"V Dnevnikovem Objektivu ste 14. avgusta 2010 na 24. strani objavili tekst Irene Šumi "Bleferji v slovenski akademi", ki ste ga uvrstili v rubriko "Glosa". Kot je razvidno iz njegove vsebine, se besedilo nanaša na Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem, izhodišče zanj pa je "namera Univerze na Primorskem, da bo odpustila nekaj deset znanstvenih delavcev"."...(več v povezavi)
Avtorica: Mirella Baruca

Bleferji v slovenski akademi (Dnevnikov objektiv 14. 08. 2010)

"Slovensko "akademo" pretresa nedavno objavljena namera Univerze na Primorskem, da bo odpustila nekaj deset znanstvenih delavcev. Prizadeti divje protestirajo. Vodstvo primorske univerze je priobčilo izjavo, iz katere je razumeti, da odpuščeni pedagogi, raziskovalci in študentje podporniki niso pravi humanisti, ker da niso vljudni, v čemer sta jih podprla še dekana konkurenčnih humanističnih fakultet v Ljubljani in Mariboru."... (več v povezavi)
Avtorica: Irena Šumi
+ komentarji


Slovenske novice - avgust 2010

Razsipna dekanja FHŠ (11. 08. 2010)

"Zaradi finačnih težav odpustili 35 doktorjev in doktoric, dekanja pa na kosilo za 160 evrov."... (več v povezavi)
Avtor/Avtorica: Mi. S.

Požareport.si - avgust 2010

Na faksu odpuščajo, ker ni denarja, dekanja pa na kosilo za 160 evrov! (12. 08. 2010)

"Študenti so ogorčeni: kopija računa za kosilo v prestižni restavraciji dokazuje, da je pri odpuščanju profesorjev šlo za osebna in politična obračunavanja, ne pa za finančne težave fakultete."... (več v povezavi)
Avtor: Bojan Požar

Slovensko-morje.net - avgust 2010

Razsipna dekanja FHŠ - Kosilo za 160 evrov (11. 08. 2010)

"Pred časom smo študentje in študentke Fakultete za humanistične študije (FHŠ) v Kopru opozorili na Tiskovni konferenci na nedopustne, uničujoče in škodljive ukrepe dekanje fakultete Vesne Mikolič in vodstva fakultete, ko so domnevno zaradi finančnih težav fakultete odpustili 35 doktorjev in doktoric znanosti ter asistentov in asistentk ter s tem močno prispevali k razkroju primorskega univerzitetnega prostora in širše."... (več v povezavi)
Avtor: Ogorčeni študenti in študentke

Primorska.info - avgust 2010

Dekanja FHŠ za kosilo porabila 160€ (12. 08. 2010)

"Skupina študentov, ki Fakulteti za humanistične študije (FHŠ) očita kadrovske čistke, se je dokopala do računa za kosilo, za katerega je dekanja Vesna Mikolič porabila 160 €."... (več v povezavi)
Avtor: Manuel Kalman
+ komentarji

Obala.net - avgust 2010

Fakulteta v minus, Dekanja v škampih (11. 08. 2010)

"Namesto kislih kumaric tokrat nekaj izbranih jedi: "Nesprijaznjene in nesprijaznjeni" študentje Fakultete za humanistične študije so uspeli dobiti račun kosila dekanje Vesne Mikolič v elitni restavraciji v zaledju Kopra, kjer je za kosilo porabila 160 EUR proračunskih sredstev, ali kot pravijo povprečno študentsko mesečno štipendijo."... (več v povezavi)
Avtor: Darjan Gorela
+ komentarji

Primorske novice - avgust 2010

Akademskemu duhu v bran (20. 08. 2010)
Avtor: Rok Svetlič

Razsipno kosilo dekanje FHŠ (11. 08. 2010)
"Dejanje dekanje fakultete FHŠ Vesne Mikolič s prejšnjega tedna kaže na to, da fakulteta ni v finančnih težavah, saj so si v koprskem gostišču privoščili kosilo za tri v vrednosti 160 evrov proračunskih sredstev fakultete, so sporočili “nesprijaznjeni” študentje koprske FHŠ."... (več v povezavi)
Avtor/Avtorica: NR




Obširneje o antropoloških kompetencah Lenarta Škofa - Pojasnila in dopolnila k članku Andraža Gombača "Si želijo ubogljivih, nekritičnih in neodzivnih študentov?" (06. 08. 2010)
Avtorica/Avtor: dr. Taja Kramberger, red. prof. dr. Drago Braco Rotar



Pismo rektorju Radu Bohincu in dekanji FHŠ Vesni Mikolič (06. 08. 2010)
Avtor: Maurice Aymard, "directeur d'Études" na EHESS v Parizu, nekdanji vodja oz. upravitelj MSH-Maison des Sciences de l'Homme (1992-2005) in "doctor Honoris Causa" Univerze na Primorskem v Kopru