Dnevnik - avgust 2010

Bleferji v slovenski akademi, 2. (Dnevnikov objektiv 21. 08. 2010)

"V zvezi s podpornim pisanjem dekanov "največjih slovenskih humanističnih in družboslovnih fakultet" gg. Valentina Bucika in Marka Jesenška, ki jima konfuzno pisanje vodstva FHŠ in UP Koper ne dela težav, zato pa tem večje pisanje ljudi, ki se s tem pisanjem in seveda početjem ne strinjajo, ker zahtevajo zakonito in smiselno ravnanje, me je obšel utemeljen dvom v zvezi s tem, da gospoda razumeta svojo legalno in statutarno vlogo na svojih fakultetah in univerzah."... (več v povezavi)
Avtor: Red. prof. dr. Drago Rotar


Dejstva ob predvidenem zmanjševanju zaposlitev na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem (21. 08. 2010)

"V Dnevnikovem Objektivu ste 14. avgusta 2010 na 24. strani objavili tekst Irene Šumi "Bleferji v slovenski akademi", ki ste ga uvrstili v rubriko "Glosa". Kot je razvidno iz njegove vsebine, se besedilo nanaša na Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem, izhodišče zanj pa je "namera Univerze na Primorskem, da bo odpustila nekaj deset znanstvenih delavcev"."...(več v povezavi)
Avtorica: Mirella Baruca

Bleferji v slovenski akademi (Dnevnikov objektiv 14. 08. 2010)

"Slovensko "akademo" pretresa nedavno objavljena namera Univerze na Primorskem, da bo odpustila nekaj deset znanstvenih delavcev. Prizadeti divje protestirajo. Vodstvo primorske univerze je priobčilo izjavo, iz katere je razumeti, da odpuščeni pedagogi, raziskovalci in študentje podporniki niso pravi humanisti, ker da niso vljudni, v čemer sta jih podprla še dekana konkurenčnih humanističnih fakultet v Ljubljani in Mariboru."... (več v povezavi)
Avtorica: Irena Šumi
+ komentarji